Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor CARP - Umanitatea, imprumuturi si ajutoare sociale

 

 

steag romania

Casa de ajutor reciproc a pensionarilor Umanitatea

 

 

 

Cont plata CARP Umanitatea
ADUNARE GENERALĂ
CARP „Umanitatea” 2024
Adunare Generala anuala 19 04 2024
logo facebook carp umanitatea bucuresti
Canal Youtube al CARP Umanitatea Bucuresti
PARTENERI

Agentia de turism Sejour Tours
sejur grecia ammoudia pentru membrii carp umanitatea
Colaborare CARP Umanitatea si Clinica Life Med Militari
Servicii funerare pentru membrii CARP Umanitatea
Agrement si tratament membrii CARP Umanitatea
CAZARE CASA DE ODIHNA SI TRATAMENT COVASNA
Statiunea balneo-climaterică Covasna (jud Covasna), atestată în 1548, situată la o altitudine de 560m deasupra mării, este una
dintre cele mai renumite statiuni din tară, datorită apelor minerale terapeutice si mofetelor (emanatii gazoase post-vulcanice)
.

OBIECTIV SOCIAL
Casa de Odihnă şi Tratament Staţiunea Covasna
- O staţiune pentru inima dumneavoastră -

     CARP Umanitatea Bucuresti va ofera posibilitatea petrecerii unui concediu placut, efectuarea de tratamente medicale, actiuni de agrement la Casa de Odihna si Tratament Covasna proprietatea asociatiei noastre.
     Cazarea se face in doua cladiri modernizate (vila A si vila B) ce dispun de camere cu 1, 2 si 3 paturi prevazute cu TV, frigider, grup sanitar propriu si geam termopan.
     La fiecare etaj exista un oficiu pentru pregatirea mesei dotat cu frigider, aragaz si vesela.
     Pentru desfasurarea de evenimente culturale sau petreceri tematice dispunem de un club cu o capacitate de 100 locuri. De asemenea clubul detine o bogata biblioteca, table, sah, remmy.
     La cerere oferim si echipament de sonorizare pentru conferinte sau ambianta muzicala.

     CARP Umanitatea Bucuresti va ofera posibilitatea de cazare la o contributie accesibila si confort deosebit in special pentru pensionarii membrii cat si membrii de familie.

SERII CAZARE C.O.T.  COVASNA
începând cu anul  2024

Covasna -"Statiunea Inimii" - Cazare în Vila CARP - Oferta
este valabilă pentru toată lumea. Avem si transport cu autocarul!
Mai multe detalii la telefon 0723 596 277

IMPORTANT! Am fost intrebat de mai multi turisti care vor sa mearga la Covasna pentru odihna si tratament unde este Spitalul Orasenesc (Olandez) - pentru lunile iulie / august ar fi buna o programare la tel. 0267 340 180 - aici o harta cu drumul de la vila noastra la spital !

Conditii anulare sejur Covasna
Anunt Primaria Covasna
Regulament excursii COT Covasna al CARP Umanitatea

     - TAXA PRIMARIE COVASNA: 2 LEI/ZI
     - TAXA DE PARCARE: GRATIS în curtea interioară

      DETALII LA TEL. 0723 596 277 - DEPARTAMENT TURISM
          E-mail: asociatia@carp-umanitatea.ro

     In extensia Spitalului de Cardiologie Dr. Benedek Geza din Covasna, functioneaza si Spitalul din centrul orasului, pe strada Gabor Aron. Aici s-a deschis un centru nou de fizioterapie. Pacientii sunt asteptati cu aparatura noua, de ultima generatie, de catre personal cu inalta calificare si experienta indelungata. In cadrul centrului de fizioterapie se pot efectua 4 proceduri gratuite (timp de 10-12 zile), exclusiv cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Procedurile centrului de fizioterapie sunt: curenti diadinamici, tens, trabert, iono galvanizari, curenti interferentiali, ultrasunete, unde scurte, magneto-diaflux, laser.
Tratamente membrii CARP Umanitatea la CovasnaTratamente membrii CARP Umanitatea la Covasna

IMPORTANT: Este necesara recomandarea medicala (bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist), talonul de pensie si cardul de sanatate.
PROGRAMAREA SE FACE CU CEL PUTIN 2 LUNI INAINTE LA TELEFON 0267 340 401 (centrala) COVASNA, CERETI LA FISIER.
FARA PROGRAMARE TRATAMENTELE SE FAC CU PLATA.

     Baza tratament CovasnaCOVASNA, prin apele sale minerale si emanatiile de dioxid de carbon este foarte potrivita pentru tratamentul tuturor bolilor cardiovasculare, dar si pentru alte boli. Tratamentele recomandate de medici pot fi efectuate la Spitalul de Cardiologie, amplasat intr-o padure de pini, dar si in oricare din centrele de tratament ale hotelurilor din Statiunea Covasna.
     Mofete Statiunea CovasnaMetoda Covasna este mult apreciata de catre marii savanti ai lumii din domeniul cardiologiei. Esenta metodei este combinarea tratamentului obisnuit cu caracteristicile mofetelor din Covasna (gaze de activitate vulcanica). Astfel, subsolul Covasnei este incarcat de emanatiuni puternice de acid carbonic liber, sub forma gazoasa, aproape de suprafata solului. Unele din aceste surse de gaz carbonic sunt captate in bazine anume sapate pentru bai, foarte cautate de cei cu probleme ale sistemului cardio-vascular.

               MOFETA BARDOCZ

     Mofeta Bardocz este singura mofeta care s-a conservat in forma sa originala inca de la inceputurile vietii balneare covasnene. Mofeta Bardocz CovasnaAcum 130 de ani pe locul mofetei era un grajd unde in repetate randuri s-au sufocat animalele din cauza emanatiilor puternice de CO2. Abandonand activitatea de crestere a animalelor, vechiul proprietar a decis in anul 1882 sa construiasca o mofeta, o baie calda cu apa minerala si cateva camere pentru oaspeti. Mofeta Bardocz s-a pastrat in forma originala, rudimentara devenind astfel un unicat in Romania. Pe peretii interiori ai camerelor mofetei sun pastrate cu grija inscriptiile cu creion ale bolnavilor care si-au cautat vindecarea in aceasta baie de gaze postvulcanice.
     Mofeta Bardocz CovasnaCompozitia gazelor emanate este urmatoarea: dioxid de carbon (CO2) - 98,5%, vapori de apa - 1,1%, metan (CH4) - 0,4%, heliu (He) - 4,5 ppm si urme de neon, kripton, xenon, radon, etc. Radioactivitatea acestei emanatii de gaze 40000 Bq/m3, radiatie de tip „alfa” provine din dezintegrarea nucleara a gazului nobil radioactiv Radon si al „familiei” sale radioactive. Mofeta Bardocz, prin valoarea radioactivitatii sale, se aliniaza la categoria celor mai valoroase stabilimente terapeutice din Europa concurand la factorul radioactiv cu vestita statiune austriaca Bad Gastein.
     Conform masuratorilor Mofeta Bardocz nu contine hidrogen sulfurat, mirosul caracteristic datorandu-se unor compusi fier-sulf care sunt luati din apa minerala aflata la circa 3 metri adancime. Jetul de gaz CO2 trece prin stratul superficial de apa minerala si aduce in excavatia mofetica bicarbonati de sodiu si vapori de apa saturati altfel spus mofeta Bardocz se caracterizeaza si printr-un aerosol de apa minerala dispersata in spatiul terapeutic.
     Specificul Mofetei BARDOCZ consa in faptul ca pe langa dioxidul de carbon, si factorul radioactiv este si umezeala ridicata. Spatiul terapeutic al mofetei este umplut practic cu un aerosol de acid carbonic (H2CO3) iar depunerile umede care se observa pe structura de scandura din excavatia mofetei se datoreaza faptului ca umiditatea din groapa este aproape de saturatie iar in acelasi timp temperatura este apropiata de „punctul de roua” favorizand generarea unui abur sau a unei ceti si din aceasta caza numindu-se „mofeta cu ceata” sau „mofeta cu aburi” efectul terapeutic fiin mult mai mare fata de mofetele „uscate”.

ziar-carp-umanitatea-bucuresti-punct-de-sprijin
Program lucru CARP din 1 martie 2022
AGREMENT
Vila COT CovasnaSerii cazare COT Covasna pentru tratament balnear

Vila La Roze Olimp

Stiri si evenimente

 

Copyright © 2016 Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor CARP - Umanitatea